Lichtenštajnský unikát - všetky kluby boli vo finále pohára

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 12:00 • 2 min
Lichtenštajnský unikát - všetky kluby boli vo finále pohára

VADUZ- Lichtenštajnsko sa môže pochváliť svetovým unikátom. Vo finále národného pohára vo futbale už mali zastúpenie všetky kluby z malého kniežactva. Lichtenštajnská futbalová asociácia má registrovaných v súťažiach len sedem klubov, až do tohto roka najmladší z nich FC Triesenberg bol jediným bez pohárového finále.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročné čakanie tímu, ktorý založili v roku 1972, sa skončilo a po výhre nad tímom do 23 rokov FC Vaduz 1:0 po predĺžení bude hrať 13. mája finále Lichtenštajnského pohára proti FC Vaduz, ktorý je jediným profesionálnym klubom v krajine. Z posledných dvadsiatich ročníkov vyhral FC Vaduz osemnásť.

 

Lichtenštajnsko má len 40-tisíc obyvateľov a kluby z tejto krajiny hrajú v súťažiach susedného Švajčiarska. Doma sa stretávajú len v pohári. Jeho rekordérom je so 42 triumfami a 55 finálovým účasťami FC Vaduz. Informácie zverejnil web UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies