Lichtenštajnská banka umožňuje klientom investovať do kryptomien

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 20:30 • 2 min
Lichtenštajnská banka umožňuje klientom investovať do kryptomien

VADUZ – Rodinná banka Bank Frick so sídlom v Lichtenštajnsku sa stala jednou z prvých bánk na svete, ktorá klientom umožňuje priamo investovať do kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa stanoviska banky budú medzi prvými dostupnými kryptomenami na obchodovanie Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple a Ethereum. Banka uviedla, že je zameraná na inštitucionálnych a vysokohodnotných súkromných klientov, ktorí môžu nakupovať kryptomeny za eurá, americké doláre a švajčiarske franky.

 

img

 

Všetky krypto aktíva v správe banky budú uložené v cold peňaženkách. Ide o bezpečnostné opatrenie, keďže súkromné kľúče ku kryptomenám sú uložené offline a mimo dosah potenciálnych hakerských útokov. Všetky obchodné aktivity klientov banky budú vykonávané v súlade s procedúrami know-your-customer (KYC), ktoré vyžadujú právne predpisy Lichtenštajnska a EÚ.

 

img

 

"Klienti môžu investovať do kryptomien len vtedy, keď budú identifikovaní a overení. Tieto procesy zahŕňajú aj kontrolu pôvodu peňazí, ktoré sa do kryptomien investujú," uvádza sa v stanovisku banky.

 

Tento krok je súčasťou iniciatívy finančných inštitúcií v regióne, ktorou sa snažia podporiť rast kryptomien a a ďalší vývoj technológie blockchain.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies