Licenčná rada vypísala konkurz na rozhlasové frekvencie

NETKY.SK • 19 September 2016, 15:27 • 2 min
Licenčná rada vypísala konkurz na rozhlasové frekvencie

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes vyhlásila druhé tohtoročné výberové konanie na rozhlasové terestriálne frekvencie. Jeho súčasťou bude ako obvykle verejné vypočutie žiadateľov o nové rozhlasové licencie či súčasných vysielateľov, ktorí chcú svoje pokrytie rozšíriť. Verejné vypočutie záujemcov o frekvencie je naplánované na 21. november, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová. Rada konkurz oznámila aj na úradnej tabuli vo svojom bratislavskom sídle, na webstránke a v dvoch celoštátnych denníkoch.

slovakia

left justify in out

Uchádzači o jednotlivé frekvencie musia svoju žiadosť podať do 19. októbra, a to osobne alebo písomne na adrese sídla Rady pre vysielanie a retransmisiu, Dobrovičova 8, 811 09 Bratislava. V jesennom výberovom konaní je zaradených dvanásť voľných rozhlasových frekvencií. Vo všetkých prípadoch ide o individuálne koordinované frekvencie a týkajú sa lokalít Bratislava - Dúbravka, Košice, Lendak, Nitra, Poprad, Spišská Nová Ves, Trnava a Žilina.


Pri rozhodovaní o udelení či zmene licencie licenčná rada posudzuje predpoklady zachovania plurality informácií a mediálnych obsahov, prehľadnosť vlastníckych vzťahov žiadateľa a prehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov na financovanie vysielania. Rada si tiež všíma vyváženosť programovej skladby vzhľadom na už existujúcu ponuku v lokalite, ktorú bude nové vysielanie pokrývať a aj prínos žiadateľa vo vzťahu k vysielaniu a výrobe programov vo verejnom záujme.

 

Prihliada na to, aby žiadateľ nezískal dominantné postavenie na relevantnom trhu. Ak je žiadateľom o licenciu právnická osoba so zahraničnou majetkovou účasťou, je pre RVR dôležitá pri rozhodovaní o licenciách i primeraná majetková účasť slovenských osôb. RVR organizuje konkurzy na frekvencie dva razy ročne, na jar a na jeseň.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona