Licenčná rada vyhlásila konkurz na 16 rozhlasových frekvencií

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 11:49 • 2 min
Licenčná rada vyhlásila konkurz na 16 rozhlasových frekvencií

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu vyhlásila prvé tohtoročné výberové konanie na pridelenie rozhlasových frekvencií pre terestriálne vysielanie.

slovakia

left justify in out

Jeho súčasťou bude 23. mája aj verejné vypočutie žiadateľov o nové rozhlasové licencie či súčasných vysielateľov, ktorí chcú svoje pokrytie rozšíriť. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Lucia Jelčová, do konkurzu je zaradených 16 voľných rozhlasových frekvencií. Uchádzači musia svoju žiadosť licenčnej rade podať do 13. apríla osobne alebo písomne na adrese sídla Rady pre vysielanie a retransmisiu (Dobrovičova 8, 811 09 Bratislava).


Zo 16 frekvencií zaradených do konkurzu sú tri z nich uvoľnené po predchádzajúcich vysielateľoch. Frekvenciu 99,4 MHz Banská Bystrica získala v jarnom výberovom konaní v roku 2014 spoločnosť Radio Format Consulting, s.r.o., ktorá však v zákonnej lehote nespustila vysielanie, preto jej licencia zanikla. Frekvencie 97,7 MHz Košice a 97,2 MHz Prešov sú uvoľnené po spoločnosti DRV, s.r.o., ktorej RVR odňala licenciu na vysielanie na vlastnú žiadosť.


Pri rozhodovaní o udelení či zmene licencie licenčná rada posudzuje predpoklady zachovania plurality informácií a mediálnych obsahov, prehľadnosť vlastníckych vzťahov žiadateľa a prehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov na financovanie vysielania. Rada si tiež všíma vyváženosť programovej skladby vzhľadom na už existujúcu ponuku v lokalite, ktorú bude nové vysielanie pokrývať a aj prínos žiadateľa vo vzťahu k vysielaniu a výrobe programov vo verejnom záujme.

 

Prihliada na to, aby žiadateľ nezískal dominantné postavenie na relevantnom trhu. Ak je žiadateľom o licenciu právnická osoba so zahraničnou majetkovou účasťou, je pre RVR dôležitá pri rozhodovaní o licenciách i primeraná majetková účasť slovenských osôb. RVR organizuje konkurzy na frekvencie dva razy ročne, na jar a na jeseň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies