Licenčná rada pokutovala Markízu a Dajto

NETKY.SK • 16 December 2014, 16:53 • 2 min
Licenčná rada pokutovala Markízu a Dajto

BRATISLAVA - Licenčná rada dnes pokutovala televízie Dajto a Markíza. Vysielateľovi Markíza-Slovakia dala pokutu 10-tisíc eur za porušenie zákonných pravidiel čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu vo vysielaní televízie Dajto, konkrétne v komunikáte Sexy výhra vysielanom 15. a 16. apríla.

slovakia

left justify in out

 V prvom prípade chýbalo podľa zistení rady jednoznačné a presné inštruovanie o spôsobe riešenia zadanej úlohy, keďže inštrukcie moderátorky k riešeniu zadania boli v rozpore s výsledkom zverejneným v závere hry. V druhom prípade boli podľa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) informácie o volaní do súťaže zavádzajúce, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová. RVR zároveň dala vysielateľovi Markíza-Slovakia pokutu 5 000 eur. Dôvodom je, že TV Markíza 3. júna cca o 17:28 odvysielala program Reflex a nedodržala pravidlá označenia o vekovej prístupnosti programu. Program bol označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov, napriek tomu, že obsahoval scény zobrazujúce "sexuálne správanie vrátane promiskuitného správania, ktoré je prezentované ako forma zábavy" a mal byť preto označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov, uviedla licenčná rada.

Licenčná rada tiež na svojom dnešnom zasadnutí uložila dve nefinančné sankcie - upozornenie na porušenie zákona. Dostala ju spoločnosť Markíza-Slovakia za to, že neviedla štatistiku o odvysielanom programe televíznych programových služieb TV Markíza, TV Doma a Dajto vrátane vyhodnotenia podielu nových diel za mesiace apríl a máj 2014 a nedoručil ju v stanovenej lehote RVR. Z rovnakého dôvodu dostala sankciu aj spoločnosť MAC TV. Vysielateľ v tomto prípade "neviedol štatistiku o odvysielanom programe programových služieb Joj, Joj Plus, Wau, vrátane vyhodnotenia podielu nových diel za mesiace apríl, máj a jún 2014 a nedoručil ju v stanovenej lehote rade", uvádza sa v tlačovej informácii z dnešného rokovania RVR. 

 

Popri sankciách dnes RVR rozhodla o udelení dvoch licencií na digitálne televízne vysielanie. Spoločnosti Junior Game udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby BetX TV a spoločnosti TV Region udelila licenciu na regionálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby TV Region Záhorie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies