Licencia RegioJetu od BBSK je ohrozená, krajský prokurátor podal protest

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 14:53 • 2 min
Licencia RegioJetu od BBSK je ohrozená, krajský prokurátor podal protest

BANSKÁ BYSTRICA – Český dopravca RegioJet, ktorý od februára tohto roka začal prevádzkovať novú autobusovú linku Banská Bystrica – Nitra – Bratislava, môže prísť o dopravnú licenciu, ktorá mu umožňuje jazdiť na tejto trase. Udelil mu ju Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).

slovakia

left justify in out

Krajská prokuratúra (KP) v Banskej Bystrici však proti tomuto rozhodnutiu BBSK podala 17. marca protest prokurátora. Úrad BBSK sa s názorom prokuratúry nestotožňuje. Majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura sa vôbec neobáva, že by prišiel o licenciu. Vidí v tom konkurenčný boj.
     

"Dôvodom na podanie protestu prokurátora bola nepreskúmateľnosť tohto rozhodnutia. BBSK v lehote do 30 dní od doručenia protestu prokurátora môže, ale nemusí protestu prokurátora vyhovieť," uviedol dnes pre TASR hovorca KP v Banskej Bystrici Ivan Vozár. "Ak protestu prokurátora nevyhovie, vec predloží na rozhodnutie nadriadenému orgánu, ktorým je v tomto prípade Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR," dodal Vozár.
     

Ako pri spustení novej linky začiatkom februára konštatoval predseda BBSK Marian Kotleba, "licenciu súkromnému dopravcovi sme vydali v súlade so zákonom". Reagoval tým najmä na fakt, že Bratislavský a Nitriansky kraj českému dopravcovi odmietol vydať dopravnú licenciu. "BBSK sa riadi zákonom, a nie kartelovými dohodami dopravcov," poznamenal vtedy Kotleba.
     

Hovorca BBSK Vladimír Gürtler dnes pre TASR zdôraznil: "Úrad BBSK pri udelení licencie postupoval striktne v zmysle zákona č. 56/2012 Z.z. o cestnej preprave. Nestotožňujem sa s názorom prokurátorky, ako ho uviedla vo svojom proteste. Ďalej budeme postupovať zákonne a v zmysle zákona."
     

Ani Jančura nesúhlasí s názorom, ktorý je uvedený v proteste. Podľa neho nie je správny. "Prokuratúra nemá nič proti udeleniu licencie, vyčíta iba postup - malý právny detail - pri rozhodovaní o udelení licencie. Neobávam sa, že o ňu prídeme. Konkurencii odkazujem, aby sa skôr starala o kvalitu služieb a zaujímala sa o zákazníkov," reagoval pre TASR Jančura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies