Líbyjský predseda vlády národnej jednoty Sarrádž prežil pokus o atentát

NETKY.SK • 20 Február 2017, 16:43 • 2 min
Líbyjský predseda vlády národnej jednoty Sarrádž prežil pokus o atentát

TRIPOLIS - Predseda líbyjskej vlády národnej jednoty Fájiz Sarrádž prežil dnes pokus o atentát, pri ktorom sa stal terčom paľby jeho konvoj v hlavnom meste Tripolis. Informovali o tom očití svedkovia, ako i jeden z príslušníkov premiérovej ochranky.

slovakia

left justify in out

Šéf centrálnej vlády podporovanej OSN sa podľa týchto zdrojov presúval v čase útoku v sprievode predsedu líbyjskej Vysokej štátnej rady Abdala Rahmana Suwajhlího a náčelníka prezidentskej stráže Nadžmího Nakúu. Nemenovaný ochrankár uviedol pre agentúru DPA, že viacerí z jeho kolegov utrpeli zranenia.

 

Sarrádžova vláda, ktorá vznikla približne pred rokom v súlade s dohodou medzi líbyjskými frakciami, zatiaľ nedokázala výraznejšie rozšíriť svoju moc aj mimo hlavného mesta Tripolis. Minulotýždňové nepriame rokovania v Egypte medzi Sarrádžom a jeho hlavným protivníkom, veliteľom Líbyjskej národnej armády Chalífom Haftarom, však priniesli prísľub spolupráce v záujme zjednotenia krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies