Líbyjský povstalci chcú OSN

NETKY.SK • 14 September 2011, 17:05 • 2 min
Líbyjský povstalci chcú OSN

Líbyjský povstalci chcú OSN - Politika Lídri líbyjských povstalcov poslali list generálnemu tajomníkovi OSN Pan Ki-munovi, v ktorom uviedli, že Prechodná národná rada (NTC) chce zastupovať krajinu v OSN. Oznámil to v utorok nový predseda Valného zhromažde

slovakia

left justify in out

img

Lídri líbyjských povstalcov poslali list generálnemu tajomníkovi OSN Pan Ki-munovi, v ktorom uviedli, že Prechodná národná rada (NTC) chce zastupovať krajinu v OSN. Oznámil to v utorok nový predseda Valného zhromaždenia (VZ)OSN Násir Abdulazíz an-Násir.
Líbyjské kreslo v OSN je stále obsadené vládou Muammara Kaddáfího, ktorého zvrhli povstalci.
An-Násir, ktorý prevzal predsedníctvo VZ OSN v utorok na začiatku 66. zasadnutia zhromaždenia v New Yorku, povedal novinárom, že povstaleckí lídri požiadali šéfa OSN, aby odovzdal list Valnému zhromaždeniu. 
An-Násir dodal, že novovytvorený odporúčací výbor zhromaždenia dá odporúčanie 193-člennej medzinárodnej organizácii (OSN).

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies