Líbyjský obrežná stráž zmarila plavbu 160 migrantmi smerujúcimi do Európy

NETKY.SK • 17 Júl 2018, 16:38 • 2 min
Líbyjský obrežná stráž zmarila plavbu 160 migrantmi smerujúcimi do Európy

BENGHÁZÍ - Najmenej 160 afrických migrantov, ktorí mali namierené do Európy, zastavila v utorok líbyjská pobrežná stráž v Stredozemnom mori blízko pobrežia Líbye. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Plavidlo zastavili neďaleko západolíbyjského mesta Chums. Medzi utečencami boli desiatky žien a detí. Hovorca líbyjskej pobrežnej stráže spresnil, že migrantom bola poskytnutá humanitárna i zdravotnícka pomoc. Následne boli prevezení do utečeneckého tábora v Chumse.

 

Líbyjské úrady za pomoci Európskej únie vystupňovali úsilie obmedziť prúd migrantov smerujúcich cez Stredozemné more do Európy. Z Líbye sa stal hlavný tranzitný bod do Európy pre tých, ktorí utekajú pred chudobou či občianskymi vojnami v afrických krajinách.

 

Pašeráci ľudí využívajú chaos, ktorí v Líbyi vypukol po zvrhnutí a zabití dlhoročného líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies