Líbyjského premiéra Alího Zídána prepustili na slobodu

NETKY.SK • 10 Október 2013, 13:24 • 2 min
Líbyjského premiéra Alího Zídána prepustili na slobodu

KÁHIRA - Líbyjského premiéra Alího Zídána, ktorého dnes v ranných hodinách zatkli úrady ministerstva vnútra v jednom z hotelov hlavného mesta Tripolis, už prepustili na slobodu. Informovala o tom líbyjská tlačová agentúra LANA s odvolaním sa na "spoľahlivé zdroje z oddelenia pre boj so zločinom".

slovakia

left justify in out

LANA takisto oznámila, že Zídán sa medzitým vrátil do svojho tripoliského úradu. Informácie potvrdili bezpečnostné zdroje, ako aj jeden člen líbyjského národného zhromaždenia.

Skoršie správy však hovorili o únose politika ozbrojenými militantmi. Tomuto tvrdeniu podľa agentúry AP nasvedčuje aj skutočnosť, že museli zasiahnuť vládne vojenské sily a únoscovia premiéra nevydali dobrovoľne. Premiéra uniesli príslušníci bývalej vzbúreneckej frakcie ako odplatu za úlohu líbyjskej vlády v únose popredného člena teroristickej siete al-Káida Anasa Líbího americkými špeciálnymi jednotkami.

Zídána zatkli ráno milície, ktoré najala líbyjská vláda na zavedenie bezpečnosti v Tripolise. K zadržaniu malo dôjsť po tom, ako americký minister zahraničných vecí John Kerry potvrdil účasť Líbye na dolapení Líbího počas uplynulého víkendu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies