Líbyjské námorníctvo zachránilo 272 migrantov a vzalo si ich do Líbye

NETKY.SK • 8 Január 2018, 11:55 • 2 min
Líbyjské námorníctvo zachránilo 272 migrantov a vzalo si ich do Líbye

BENGHÁZÍ - Benghází – Tentoraz im to nevyšlo: midgrantov, ktorí sa na dvoch vetchých plavidlách pokúšali dostať do Európy, vrátili naspäť do Líbye. Na jednom z raftov našli aj dve mŕtve ženy.

slovakia

left justify in out

Líbyjské námorné sily zachránili 272 migrantov, ktorých plavidlá uviazli v Stredozemnom mori, keď sa snažili dostať k pobrežiu južnej Európy.

 

Migranti boli na dvoch plavidlách, uviedlo v nedeľu večer líbyjské námorníctvo. Motor jedného z člnov spadol do mora a motor druhého sa pokazil.

 

Medzi migrantmi bolo 53 žien a 57 detí. Na palube jedného plavidla našli tiež telá dvoch migrantiek. Zachránených previezli do prístavu v líbyjskom hlavnom meste Tripolis.

 

Líbyu sužuje bezzákonnosť a vláda milícií od roku 2011, keď v povstaní prišiel o život diktátor Muammar Kaddáfí. V dôsledku chaosu sa z tejto severoafrickej krajiny stal hlavný tranzitný bod pre migrantov snažiacich sa dostať do Európy, pripomína agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona