Líbyjské lietadlo uniesol zrejme jeden únosca, ktorý tvrdí, že má granát

NETKY.SK • 23 December 2016, 13:20 • 2 min
Líbyjské lietadlo uniesol zrejme jeden únosca, ktorý tvrdí, že má granát

VALLETTA - Únosca líbyjského dopravného lietadla, ktoré dnes pristálo na Malte, tvrdí, že má pri sebe granát.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla typu A320 je dovedna 111 pasažierov, z toho 82 mužov, 28 žien a jedno dieťa, a sedem členov posádky. Únos lietadla už potvrdil aj nemenovaný príslušník líbyjského ministerstva zahraničných vecí.

 

Vnútroštátny let líbyjskej spoločnosti Afriqiyah Airways pôvodne smeroval z mesta Sabhá do tamojšej metropoly Tripolis. Po únose ho však odklonili na Maltu, kde pristál o 11.32 h SEČ, pričom zábery z jeho pristávania odvysielala aj maltská štátna televízia.

 

Únosca stroja sa prehlásil za stúpenca niekdajšieho líbyjského autokratického vodcu Muammara Kaddáfího, zvrhnutého v roku 2011.

 

Údajne tiež povedal, že je ochotný prepustiť všetkých s výnimkou posádky, ak úrady splnia, čo žiada. Jeho požiadavky však doposiaľ nie sú známe, približuje Times of Malta.

 

Nemenovaný zdroj z prostredia maltskej vlády agentúre DPA povedal, že v krajine momentálne prebieha bezpečnostná schôdzka vysokopostavených činiteľov ohľadne toho, ako dosiahnuť prepustenie pasažierov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona