Líbyjská vláda vyzvala arabské krajiny na nálety proti miestnej odnoži IS

NETKY.SK • 16 August 2015, 15:04 • 2 min
Líbyjská vláda vyzvala arabské krajiny na nálety proti miestnej odnoži IS

TRIPOLIS - Líbyjská medzinárodne uznané vláda vyzvala arabské krajiny, aby podnikali nálety proti miestnej odnoži Islamského štátu (IS), ktorá postupne obsadzuje pobrežné mesto Syrta. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vyhlásenie vlády zo soboty večera nasledovalo po tom, čo odnož extrémistickej organizácie IS ovládla ďalšiu štvrť Syrty. Militanti ostreľovali túto oblasť, zabili vysokopostaveného duchovného a telá väzňov, ktorých usmrtili, zavesili dolu z mostov.

 

Syrta, na pobreží Stredozemného mora, bola domovským mestom líbyjského diktátora Muammara Kaddáfího.

Vláda vo vyhlásení vyzvala aj na ukončenie zbrojného embarga, uvaleného na Líbyu po povstaní v roku 2011, keď prišiel Kaddáfí o moc.

 

Liga arabských štátov (LAŠ) dnes oznámila, že v utorok 18. augusta bude mať mimoriadne zasadnutie o situácii v Líbyi.

 

Egypt, ktorý lobuje za aktívnejšiu úlohu medzinárodného spoločenstva v Líbyi proti IS, už podnikol početné nálety na líbyjskom území proti týmto militantom - niektoré letecké útoky boli odvetou za to, že extrémistická odnož zavraždila 21 egyptských rukojemníkov, ktorých v Líbyi zadržiavala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies