Líbyjská opozičná vláda v Tobruku požiadala Rusko o pomoc pri výcviku

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 18:43 • 2 min
Líbyjská opozičná vláda v Tobruku požiadala Rusko o pomoc pri výcviku

MOSKVA - Vláda vo východolíbyjskom meste Tobruk požiadala dnes Rusko o pomoc pri výcviku príslušníkov svojich ozbrojených síl, napísala agentúra DPA s odvolaním sa na ruské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

"Väčšina našich dôstojníkov absolvovala výcvik v Rusku, mnohí z nich hovoria po rusky a vedia zaobchádzať s ruskou technikou," uviedol pre ruskú štátnu tlačovú agentúru RIA Novosti predseda opozičného parlamentu v Tobruku Akíla Ísa.

 

Ten zároveň dodal, že sily podliehajúce vláde v Tobruku, ktorým velí generál Chalífa Haftar, postupne dobyjú ropné polia a prístavy momentálne kontrolované vládou v Tripolise.

 

Ruské ministerstvo obrany medzičasom poprelo správy, podľa ktorých Moskva vyslala príslušníkov svojich ozbrojených síl do egyptského mesta Sídí Barrání, ležiaceho neďaleko východolíbyjských hraníc.

 

"V Sídí Barrání nie sú nijaké ruské špeciálne jednotky," uviedol hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

 

Líbya sa nachádza v politickom chaose od roku 2011, keď došlo k zvrhnutiu bývalého vodcu Muammara Kaddáfího. Regionálna vláda vo východnej časti Líbye s podporou generála Chalífu Haftara nie je uznaná medzinárodným spoločenstvom, na rozdiel od západolíbyjskej garnitúry, ktorá sídli v hlavnom meste Tripolis.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona