Líbyjská armáda vyzvala obyvateľov centra Bengází na evakuáciu

NETKY.SK • 3 November 2014, 14:58 • 2 min
Líbyjská armáda vyzvala obyvateľov centra Bengází na evakuáciu

BENGÁZÍ - Líbyjská armáda vyzvala obyvateľov centrálnej časti Bengází, kde sa nachádza aj prístav, na evakuáciu. Informoval o tom v nedeľu hovorca ozbrojených síl, ktoré sa v druhom najväčšom meste krajiny pripravujú na vojenskú operáciu proti islamistom.

slovakia

left justify in out

Od začiatku ofenzívy armády proti islamistickým skupinám vo východolíbyjskom meste, ktorú podporujú sily odpadlíckeho generála, zomrelo už najmenej 230 ľudí. Assabrí je hlavnou obchodnou štvrťou mesta a tiež prístavom využívaným pre import pšenice a benzínu. "Šéf generálneho štábu žiada všetkých obyvateľov štvrte Assabrí, aby do 12:00 odišli," povedal hovorca Ahmed al-Masmarí. Žiadne bližšie detaily neuviedol, už predtým však povedal, že tam ušli členovia militantnej skupiny Ansár-aš-Šaríja po tom, čo armáda obsadila iné štvrte.

 

Bengází sa dostalo pod kontrolu islamských milícií v lete po tom, čo odrazili útoky generála Chalífa Haftara. Islamisti z Bengází bojovali predtým proti vojakom slúžiacim odpadlíckemu generálovi, ktorý sa označuje za obrancu Líbye pred extrémizmom, niekoľko mesiacov. Líbya v súčasnosti zažíva najhorší nárast násilia od občianskej vojny v roku 2011. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona