Líbya žiada NATO o pomoc pri budovaní bezpečnostných orgánov

NETKY.SK • 16 Február 2017, 16:54 • 2 min
Líbya žiada NATO o pomoc pri budovaní bezpečnostných orgánov

BRUSEL - NATO dostalo oficiálnu žiadosť Líbye, v ktorej táto konfliktom zmietaná krajina žiada o pomoc pri posilňovaní svojich bezpečnostných inštitúcií.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg s tým, že aliancia preskúma, aké konkrétne kroky by sa v tejto záležitosti dali podniknúť.

 

Zároveň dodal, že 28 členských štátov NATO by v Líbyi mohlo pomôcť vybudovať ministerstvo obrany a armádne veliteľské štruktúry.

 

Novinárom v centrále NATO v Bruseli tiež Stoltenberg povedal, že "Líbya takúto sústavu (bezpečnostných inštitúcií) potrebuje, aby bola schopná rozvíjať svoje ozbrojené sily a stabilizovať situáciu v krajine".

 

V súčasnosti uskutočňuje NATO v Stredomorí, mimo líbyjských vôd, námornú operáciu, ktorá sa sústreďuje na boj proti terorizmu a pomáha Európskej únii pri monitorovaní a záchrane migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona