Líbya: Vláda nariadila rozsiahle vyplácanie hotovosti obyvateľom

NETKY.SK • 25 Február 2011, 12:48 • 2 min
Líbya: Vláda nariadila rozsiahle vyplácanie hotovosti obyvateľom

Líbya: Vláda nariadila rozsiahle vyplácanie hotovosti obyvateľom

slovakia

left justify in out

img

Líbyjská vláda nariadila rozsiahle vyplácanie hotovosti vrátane zvýšenia miezd, prídavkov a príspevkov na potraviny, informovala dnes líbyjská štátna televízia.
      Podľa vyhlásenia vlády v Tripolise dostane každá rodina 500 dinárov (približne 290 eur) na pomoc pri pokrývaní zvýšených výdavkov na potraviny. Televízia zároveň uviedla, že pre niektoré kategórie zamestnancov vo verejnom sektore stúpnu mzdy aj o 150 percent.
      Dnes zasadne Bezpečnostná rada OSN, aby prerokovala postup voči režimu líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. Zvažovať sa má i prijatie sankcií.  
      Líbyjské vládne jednotky bojujú so vzbúrencami o kontrolu nad mestami v blízkom okolí metropoly Tripolis. Kaddáfího sily kontrolujú hlavné mesto po zásahu proti protivládnym demonštráciám.
      Opozičné sily získali kontrolu nad významnejšími mestami na východe krajiny vrátane druhého najväčšieho líbyjského mesta Benghází.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies