Libuša Trutzová nikdy nestratila prepojenie s divadlom

NETKY.SK • 16 Február 2015, 13:38 • 2 min
Libuša Trutzová nikdy nestratila prepojenie s divadlom

BRATISLAVA - Napriek tomu, že slovenská herečka Libuša Trutzová na javisku dlhšie nestála, prepojenie s divadlom podľa vlastných slov nikdy nestratila.

slovakia

left justify in out

„Kontinuitu s divadlom som nikdy nestratila, aj keď som aktívne nehrala, tejto práci som sa stále venovala po pedagogickej línii,“ prezradila v rozhovore pre agentúru SITA. V súčasnosti však šarmantná herečka po rokoch opäť sama stojí na divadelných doskách.

 

Režisér Ľubomír Paulovič ju totiž pred niekoľkými mesiacmi oslovil, či by si nezahrala jednu z hlavných úloh v tragikomédii Najstaršie remeslo a 69-ročná rodáčka z Malaciek po dlhšom premýšľaní súhlasila. „Váhala som dosť dlho, lebo predsa len človek sa za ten čas trošku zmení, a tak som uvažovala, či tie moje fyzické dispozície budú ešte stačiť. Herec musí byť zodpovedný,“ poznamenala. „Ono to vyzerá na takú nevinnú konverzačku, ale vôbec to tak nie je. Tá hra je postavená veľmi aktívne a náročne pre nás všetky,“ podotkla sympatická blondínka. Ako však ďalej uviedla, svoje rozhodnutie neoľutovala. „Keď už to javisko na mňa nejako dýchlo, tak som sa veľmi tešila. Strety a nárazy samozrejme boli, lebo každý sme mali svoju predstavu a svoje vidiny a priznám sa, že s pánom režisérom sme dosť na seba narážali, no nič sa nedalo robiť. Aj keď som sa vzbúrila, postupom času som si to musela premyslieť a pristúpiť na to, čo chce. Musela som to nejako pretaviť a spracovať a teraz, keď sa na to pozriem s odstupom, tak sa priznám, že som v podstate rada - aj keď ma občas dovádzal do strašnej zúrivosti. Niekedy, keby som mohla, tak ho fakt priškrtím,“ zasmiala sa. „No nakoniec si myslím, že sa tá spolupráca stala plodnou,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies