Libra vo štvrtok ráno stúpla najvyššie od začiatku roka

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 11:24 • 2 min
Libra vo štvrtok ráno stúpla najvyššie od začiatku roka

LONDÝN - Britská libra vo štvrtok ráno oproti doláru posilnila najvyššie od začiatku roka, keďže posledné prieskumy verejnej mienky pred referendom naznačili, že Británia zostane v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Prieskumy firmy ComRes pre denník Daily Mail a televíznu stanicu ITV a prieskum YouGov pre denník The Times ukázali, že podpora pre zotrvanie Británie v EÚ na poslednú chvíľu stúpla. Zmenšenie obáv z brexitu pomohlo libre tento týždeň pripísať si zhruba tri percentá, hoci prítomný je prvok neistoty vzhľadom na to, že o výsledku referenda je predčasne hovoriť.


Libra voči doláru bola vo štvrtok ráno vyššie o 0,4 % na úrovni 1,4770 USD/GBP, ale predtým sa nachádzala až na úrovni 1,4847 USD/GBP, čo bola jej najsilnejšia hodnota v tomto roku. "Prieskum firmy ComRes libru podporil, ale likvidita je veľmi malá a mena bude veľmi volatilná," povedal Judžiro Goto zo spoločnosti Nomura. Euro tiež pokračovalo v posilňovaní a oproti doláru stúplo o 0,3 % na 1,1330 USD/EUR. Mierne oslabenie perspektívy odchodu Británie z EÚ totiž pomohlo aj spoločnej európskej mene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies