Libra klesla voči doláru aj euru

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 15:55 • 2 min
Libra klesla voči doláru aj euru

LONDÝN - Britská libra v stredu ustúpila z päťmesačného maxima voči doláru po tom, ako guvernér Bank of England povedal, že sila britskej meny ovplyvní menovú politiku a centrálna banka krajiny zároveň zhoršila prognózu rastu hrubého domáceho produktu (HDP).

slovakia

left justify in out

Banka očakáva, že hospodárstvo Británie sa v tomto roku zväčší o 2,5 %, pričom vo februári predpovedala tohtoročný rast ekonomiky o 2,9 %.

 

Libra v porovnaní s predošlým dňom voči doláru klesla o 0,1 % na 1,5635 USD/GBP, čiže ustúpila z päťmesačného maxima 1,5749 USD/GBP, na ktoré sa dostala predtým. Spoločnú európsku menu podporovalo to, že sa zmenšoval rozdiel medzi výnosmi z nemeckých a amerických štátnych cenných papierov. Euro voči doláru stúplo o 0,1 % na 1,1225 USD/EUR a prilepšilo si aj oproti libre, a to o 0,2 % na 0,7168 GBP/EUR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies