Libérijská prezidentka: Do Vianoc sa krajina zbaví eboly

NETKY.SK • 24 November 2014, 15:41 • 2 min
Libérijská prezidentka: Do Vianoc sa krajina zbaví eboly

MONROVIA - Libérijská prezidentka Ellen Johnsonová-Sirleafová v pondelok vyzvala Libérijčanov na zdvojnásobenie úsilia v boji proti ebole, aby do 25. decembra nemali v krajine ani jeden nový prípad, čo experti označili za príliš ambiciózne.

slovakia

left justify in out

"Dali sme si veľmi tvrdý cieľ. No keď si dáte cieľ, to znamená, že sa naň sústredíte a zdvojnásobíte svoje úsilie," povedala Sirleafová pri príležitosti pristátia holandskej lode s pomocou v hlavnom meste Monrovia. Libéria zaznamenala od vypuknutia ochorenia oveľa viac prípadoch eboly ako iné západoafrické krajiny, uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Počet nových prípadov v krajine sa síce značne znížil, no Anthony Banbury, ktorý stojí v OSN na čele boja proti ebole v západnej Afrike, v piatok varoval, že "zatiaľ, čo docieliť zníženie počtu ochorení v regióne je veľmi ťažké, zníženie ich na nulu bude oveľa, oveľa ťažšie".

 

Holandská loď Karel Doorman priniesla v minulých dvoch týždňoch pomoc už Sierre Leone a Guinei a Libéria je poslednou krajinou z troch najpostihnutejších ebolou, ktorej prináša pomoc. Deväť európskych krajín a Detský fond OSN dodali postihnutým krajinám 160 vozidiel, 80 kontajnerov a 1200 ton zásob pre humanitárne organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies