Libéria sa zotavuje zo smrtiaceho vírusu: Eviduje už len päť potvrdených prípadov eboly

NETKY.SK • 24 Január 2015, 06:31 • 2 min
Libéria sa zotavuje zo smrtiaceho vírusu: Eviduje už len päť potvrdených prípadov eboly

MONROVIA - Západoafrická Libéria, donedávna epicentrum bezprecedentnej epidémie eboly, registruje už len päť potvrdených prípadov tohto ochorenia. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na libérijské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

"V Libérii máme dnes (už len) päť potvrdených prípadov eboly. To znamená, že dostaneme k nule, ak všetko pôjde dobrým smerom, a ak neochorejú ľudia na iných miestach," vyhlásil libérijský viceminister zdravotníctva a šéf národného tímu boja proti ebole Tolbert Nyenswah. 
      

Tri z piatich evidovaných prípadov eboly sú v hlavnom meste Monrovia a ďalšie dva v okresoch Bomi a Grand Cape Mount. Nyenswah minulý týždeň vyhlásil, že choroba môže byť v Libérii - v prípade priaznivého vývoja - eliminovaná už do konca februára.

      

Najhoršia zaznamenaná epidémia eboly v histórii si v Libérii, Sierre Leone a Guinei vyžiadala už vyše 8600 životov. V čase kulminácie epidémie museli libérijské nemocnice odmietať nakazených kvôli nedostatku miesta a viazlo odpratávanie tiel obetí z ulíc miest. K rapídnemu zlepšeniu situácie v krajine prispelo intenzívne medzinárodné úsilie, podporené rozsiahlou osvetovou kampaňou a logistickou podporou stoviek amerických vojakov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona