Libéria potvrdila ďalšieho pacienta s ebolou

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 12:05 • 2 min
Libéria potvrdila ďalšieho pacienta s ebolou

MONROVIA - Libéria ohlásila prvého pacienta s ebolou po týždňoch bez výskytu nových prípadov, čím sa v tejto západoafrickej krajine odďaľuje nádej na definitívne odstránenie najhoršej epidémie eboly od vedenia záznamov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov tamojšieho zdravotníctva. Najnovší prípad príslušné úrady identifikovali v piatok na predmestí metropoly Monrovia Caldwell, nie ďaleko od miesta naposledy zaznamenaného výskytu viacerých prípadov krvácavej horúčky. Pacienta testovali pozitívne v stredisku prevádzkovanom medzinárodnou organizáciou Lekári bez hraníc (MSF).

 

Vláda v Monrovii predpokladala, že sa jej podarí vyhlásiť Libériu za zónu bez výskytu eboly, k čomu malo dôjsť presne 42 dní od druhého negatívneho testu na ebolu, ktorému sa podrobil posledný pacient liečený na toto ochorenie. Toto časové obdobie predstavuje dvojnásobok inkubačnej doby vírusu Eboly.

 

Posledného známeho pacienta liečeného na ebolu v Libérii prepustili z nemocnice 5. marca.

Iba samotné tri západoafrické krajiny Sierra Leone, Guinea a Libéria zaznamenali od prvého vlaňajšieho prípadu tohto ochorenia 10.144 obetí na životoch a na ebolu doteraz ochorelo 24.597 osôb, uvádza sa v najnovšej správe Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies