Libéria otvorila druhé centrum na liečbu eboly v hlavnom meste

NETKY.SK • 16 August 2014, 16:41 • 2 min
Libéria otvorila druhé centrum na liečbu eboly v hlavnom meste

MONROVIA - Úrady v západoafrickej Libérii otvorili dnes nové centrum na liečbu pacientov s ebolou, pretože existujúce stredisko v hlavnom meste Monrovia je už preplnené chorými.

slovakia

left justify in out

Námestník ministra zdravotníctva Tolbert Nyenswath informoval, že prvé stredisko bolo pôvodne určené na liečbu 25 ľudí a teraz sa v ňom nachádza približne 80 pacientov.
      

Nové centrum, otvorené dnes, má 120 lôžok, ale jeho priestory sa zrejme nakoniec strojnásobia vzhľadom na prebiehajúcu krízu.
      

Izolovanie pacientov s ebolou je kľúčové pri spomaľovaní šírenia tejto nebezpečnej nákazlivej choroby, pretože chorí ľudia ju môžu prenášať svojimi telesnými tekutinami, ako je krv, pot či moč.
      

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), špecializovaná agentúra OSN, varovala, že výskyt eboly v západnej Afrike môže trvať ďalších šesť mesiacov.
      

WHO takisto uviedla, že súčasný počet obetí 1069 možno "výrazne podhodnocuje rozsah epidémie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies