Liberec využil blackouty Freiburgu, Guédé s červenou kartou za dve ruky

NETKY.SK • 20 September 2013, 12:17 • 2 min
Liberec využil blackouty Freiburgu, Guédé s červenou kartou za dve ruky

FREIBURG - Futbalisti Slovana Liberec, ktorí hrajú po siedmich rokoch v hlavnej časti európskych súťaží, získali v úvodnom zápase H-skupiny Európskej ligy 2013/2014 cenný bod po remíze 2:2 na ihrisku SC Freiburg. V bláznivom stretnutí plnom hrubých chýb nedohral v drese domácich zápas pre červenú kartu striedajúci slovenský legionár Karim Guédé.

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant v službách Freiburgu strávil na ihrisku len dvanásť minút. V 66. minúte prišiel na hraciu plochu namiesto Sebastiana Kerka a už v 78. minúte ho po druhej žltej karte hlavný rozhodca Cristian Balaj poslal pod sprchy. Dvadsaťosemročný stredopoliar sa "vykartoval" v priebehu dvoch minút, pričom obe žlté karty videl za hranie rukou. Najmä to druhé "volejbalové" zahratie bolo veľkým skratom, nemecká tlač ho označila za jeden z mnohých "blackoutov" hráčov Freiburgu v stretnutí. Pre Guédého to je druhá červená karta v drese bundesligistu, prvú dostal v minulej sezóne.

Freiburg, ktorý hral bez českého legionára Václava Daridu, viedol do polčasu 2:0. Všetko vyzeralo tak, že opätovná účasť v pohárovej Európe pre domácich po dlhých 4305 dňoch čakania, bude úspešná. Prvý gól dali domáci z kontroverznej penalty potom, ako pravý obranca Ondřej Kušnír tesne pred pokutovým územím fauloval protihráča. Kušnír potom vyprovokoval hlavného arbitra gestom, ten mu dal žltú kartu a potom ukázal na biely bod. Pri druhom góle bundesligového zástupcu z 35. minúty Admir Mehmedi strelou z diaľky zaskočil chybujúceho brankára hostí Přemysla Kovářa, ktorý si jeho projektil vyrazil do horného rohu. "Mali sme veľmi dobrý prvý polčas a hru úplne pod kontrolou. Ale v druhom polčase nám uškodil prvý inkasovaný gól, ktorý ide na vrub nášho brankára. My sme si vlastne v princípe dali dva vlastné góly," povedal domáci tréner Christian Streich.

Liberec, ktorý na ceste do skupinovej fázy vyradil FC Zürich aj Udinese Calcio, však po zmene strán vyrovnal v rozpätí siedmich minút po ďalších "blackoutoch" domácich. Bulvárny Bild dokonca v ohlase na ich výbuch napísal: "Blbý, blbší, Freiburg". Najskôr v 67. minúte ukrajinský stredopoliar Vladislav Kalitvincev napriahol ďaleko pred šestnástkou, rana letela priamo na domáceho gólmana Olivera Baumanna, ktorý však loptu v rukaviciach nečakane neskrotil. Potom dezorientovaný Mehmedi prihral na vlastnej polovici priamo Michaelovi Rabušicovi, ktorý trielil sám na bránu a vyrovnal na 2:2. Hostia dokonca senzačne siahali po víťazstve, avšak reprezentant Rabušic najskôr hlavičkoval slabo a potom z dvoch krokov pálil len do žrde. "Bola to taká naša klasika. Nepodarený prvý polčas a naopak veľmi dobrý druhý. Hráčov musím pochváliť za to, že zase ukázali charakter a nevzdali sa ani za nepriaznivého stavu, aj keď sme prehrávali o dva góly," citoval portál idnes.cz libereckého trénera Jaroslava Šilhavého.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies