Libanonská armáda potvrdila totožnosť vojaka, ktorému islamskí militanti odrezali hlavu

NETKY.SK • 3 September 2014, 10:35 • 2 min
Libanonská armáda potvrdila totožnosť vojaka, ktorému islamskí militanti odrezali hlavu

BEJRÚT - Libanonská armáda identifikovala pozostatky vojaka, ktorému islamskí militanti odrezali hlavu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie libanonskej armády.

slovakia

left justify in out

Testy DNA potvrdili, že telo patrí seržantovi Alímu Sajjidovi. Vojaka zabili militanti z organizácie Islamský štát (IS), ako vyplýva z fotografií zverejnených 28. augusta na sociálnych sieťach. Telo bolo odovzdané armáde v pondelok 1. septembra po rokovaniach s militantmi z IS.
      

Sajjid zmizol z Libanonu približne v období, keď militanti zo Sýrie začiatkom augusta útočili na libanonskú prihraničnú dedinu Arsál, kde zabíjali a unášali vojakov aj políciu. Medzi týmito militantmi sa nachádzali bojovníci z Islamského štátu a zo skupiny Front an-Nusra, napojenej na al-Káidu. Ich prieniky na libanonské územie sú zatiaľ najvážnejšími prípadmi rozširovania násilností sýrskej občianskej vojny aj do Libanonu.
      

Rodiny po celom Libanone demonštrovali a požadovali prepustenie zajatých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies