Libanonská armáda bojuje s Islamským štátom o mesto Arsál

NETKY.SK • 9 September 2014, 16:13 • 2 min
Libanonská armáda bojuje s Islamským štátom o mesto Arsál

BEJRÚT - Libanonské jednotky postúpili smerom k mestu Arsál na hraniciach so Sýriou, ktoré pred pár týždňami obsadili bojovníci z extrémistickej skupiny Islamský štát.

slovakia

left justify in out

Libanonskej armáde sa podarilo odrezať mesto od zvyšku územia ovládaného povstalcami. Boje o znovuzískanie Arsálu sa začali v pondelok a podľa vyhlásenia armády majú libanonské sily v rukých 90 percent územia medzi mestom a povstalcami ovládanými okrajovými štvrťami.

 

Islamský štát obsadil mesto a jeho okolie v auguste. V bojoch prišiel o život nešpecifikovaný počet libanonských vojakov, ďalších povstalci zajali a stále zadržiavajú. V zajatí je asi 20 libanonských vojakov, dvoch z nich povstalci v posledných dňoch verejne 

 

V pohraničnom meste Arsál žijú desaťtisíce Sýrčanov, ktorý ušli pred vyše trojročným občianskym konfliktom. Sýrsky občiansky konflikt trvajúci už vyše troch rokov prenikol aj do susedného Libanonu, zatiaľ najmä v podobe teroristických útokov a únosov. Boje o Arsál sú najintenzívnejším priamym stretom medzi libanonskou armádou a sunnitskými povstalcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona