Libanon zaviedol nové opatrenia proti šíreniu eboly

NETKY.SK • 20 Október 2014, 17:13 • 2 min
Libanon zaviedol nové opatrenia proti šíreniu eboly

BEJRÚT - Libanon zaviedol nové opatrenia na zabránenie tomu, aby sa nákaza vírusom ebola objavila na jeho území. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Libanonský minister zdravotníctva Wáil abú Fáúr oznámil, že Libanon je zraniteľnejší ako iné arabské štáty "vzhľadom na veľké libanonské komunity v (epidémiou) zasiahnutých krajinách".
     

V afrických štátoch - vrátane Guiney, Sierry Leone a Libérie, kde zabil vírus eboly viac ako 4500 ľudí - žijú tisíce Libanončanov.
     

V rámci nových opatrení budú musieť Libanončania cestujúci z epidémiou zasiahnutých krajín vyplniť špeciálne dotazníky. Pasažieri lietadla, na ktorého palube bude pacient vykazujúci príznaky eboly, budú musieť podstúpiť vyšetrenie na letisku, doplnil minister.
     

Ktokoľvek podozrivý z nákazy smrtiacim vírusom nedostane na libanonských veľvyslanectvách v zasiahnutých krajinách víza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies