Libanon začal ofenzívu proti IS v oblasti pri hranici so Sýriou

NETKY.SK • 19 August 2017, 09:26 • 2 min
Libanon začal ofenzívu proti IS v oblasti pri hranici so Sýriou

BEJRÚT - Libanonská armáda podporovaná Spojenými štátmi začína ofenzívu v oblasti pri hranici so Sýriou, ktorú chce zbaviť prítomnosti militantov teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

 Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na oznámenie libanonského veliteľa Džúzífa Aúna prostredníctvom siete Twitter a armádnych médií.

 

Sýrske vládne sily a spriaznené libanonské hnutie Hizballáh predtým ohlásili podobnú ofenzívu v pohorí Kalamún na sýrskej strane hranice. Súčasťou tejto dlhoočakávanej kampane má byť spolupráca medzi oboma stranami, hoci libanonské orgány trvajú na tom, že svoje kroky nekoordinujú s vládou sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

Pohraničný región, kde pôsobia militanti IS, je známy aj ako bašta sýrskej odnože teroristickej organizácie al-Káida, pôsobiacej pod názvom Front dobytia Sýrie (Fatáh aš-Šám).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies