Leyenová k brexitu: Silu Európy možno obnovia naše deti alebo vnúčatá

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 12:07 • 2 min
Leyenová k brexitu: Silu Európy možno obnovia naše deti alebo vnúčatá

BERLÍN - Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová neočakáva, že Spojené kráľovstvo ešte počas jej života znovu vstúpi do Európskej únie, informovala dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slová ministerky zazneli po tom, čo Briti v referende zo štvrtka minulého týždňa odhlasovali svoj odchod z Európskej únie.

 

"Veľká Británia nevstúpi opäť do Európskej únie počas môjho života. Ale snáď naše deti alebo vnúčatá budú dosť bystré na to, aby obnovili silu Európy," uviedla Leyenová (57) v noci nadnes pre verejnoprávnu televíziu ARD.

 

Ministerka sa pridala k výzvam, aby Británia objasnila svoje zámery a "rýchlo" spustila proces vyjednávania. Odstupujúci premiér David Cameron dal totiž najavo, že chce počkať niekoľko mesiacov, kým vláda začne proces vystúpenia z EÚ.

 

Na otázku, čo to znamená "rýchlo", Leyenová odvetila: "Nemôžem to definovať v dňoch alebo týždňoch. To nie je na mne." Myšlienku "mesiacov" ale označila "neprijateľnú".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies