Leyard stavia fabriku v Prešove, zamestná 100 pracovníkov

NETKY.SK • 28 September 2016, 17:37 • 2 min
Leyard stavia fabriku v Prešove, zamestná 100 pracovníkov

PREŠOV - Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove na svojom stredajšom zasadnutí odsúhlasili predaj pozemku v priemyselnom parku Záborské pre spoločnosť Leyard Europe zaoberajúcu sa výrobou LED obrazoviek.

slovakia

left justify in out

Investor tak využil svoje predkupné právo, ktoré mu vyplývalo zo zmluvy uzavretej s mestom začiatkom septembra minulého roka.


Spoločnosť plánuje rozšíriť závod na výrobu a montáž elektrotechnických komponentov, ktorý začal stavať koncom roka 2015 so zámerom dodávať LED obrazovky do Európy, Afriky a na Stredný východ. Účelom je výstavba a prevádzka výrobno-skladovej haly na výrobu multimediálnych systémov. V závode chce zamestnať sto ľudí. Poslanci odsúhlasili predaj ako prípad hodný osobitného zreteľa z dôvodu podpory rozvoja regiónu.

 

Ako agentúru SITA informovala primátorka mesta Andrea Turčanová, v spoločnosti došlo k zmene vlastníkov a úprave vzťahov medzi americkou a čínskou stranou. "Presadili to, že nechcú budovu stavať do výšky, ale sústrediť sa na výrobné kapacity, skladové priestory a výrobnú halu. Pre mňa je podstatné to, že firma má reálny úmysel vytvárať pracovné miesta a usadiť sa natrvalo v Prešove a to si myslím, žeby sme mali všetci oceniť," uviedla Turčanová.


Spoločnosť so sídlom v Prešove momentálne v priemyselnom parku buduje svoj výrobný závod a plánuje ho výstavbou rozšíriť. Nepožaduje pritom zriadenie inžinierskych sietí, ani iné investície zo strany mesta. Požiadala iba o odklad splatnosti kúpnej ceny do konca februára budúceho roka. Cena za 4 271 metrov štvorcových pritom bola stanovená na 29 eur za meter štvorcový.

 

Investor teda zaplatí mestu spolu takmer 124-tisíc eur. Až do zaplatenia kúpnej ceny bude užívanie riešené nájomnou zmluvou, k návrhu na vklad vlastníckeho práva do katastra dôjde až po jej uhradení.


Európska pobočka čínskej firmy Leyard Shenzhen Opto Electronics už vlani ohlásila stavbu výrobnej haly spojenú s náborom 50 zamestnancov. Mesto spoločnosti odpredalo pozemky o výmere 10-tisíc metrov štvorcových. Ukončenie výstavby prvej etapy firma avizovala na druhú polovicu tohto roka. Dobudovanie výrobného závodu dovolí podľa spoločnosti sústrediť všetky jej aktivity do jedného centra a zabezpečí tým optimálne prepojenie výroby, montáže a obchodu s logistikou a riadením firmy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies