Lexus predstaví najnovší prírastok do športového radu „F“: Sedan GS F

NETKY.SK • 8 Január 2015, 08:52 • 2 min
Lexus predstaví najnovší prírastok do športového radu „F“: Sedan GS F

BRATISLAVA - Lexus opäť ukazuje svoj športový temperament: v utorok 13. januára o 14:40 SEČ predstaví vo svojom stánku na Severoamerickom medzinárodnom autosalóne v detroitskom Cobo centre netrpezlivo očakávaný supervýkonný sedan GS F. Lexus GS F bude najnovším členom rodiny vysokovýkonných modelov s označením „F“, ktorej súčasťou je aj kupé RC F. Nový prírastok ponúka spojenie kultivovanosti štvordverového sedanu s rýchlosťou a živosťou špičkového športového automobilu.

slovakia

left justify in out

Hoci je nový model GS F postavený na rovnakej platforme ako štandardný model GS, obsahuje mnohoraké vylepšenia, ktoré sa, samozrejme, týkajú aj motora. Pod kapotou nájdeme živý atmosférický 5,0-litrový vidlicový osemvalec, schopný vyvinúť pozoruhodný výkon 473 k (348 kW)* pri 7 100 ot./min a maximálny krútiaci moment 527 Nm* v rozsahu 4 800 – 5 600 ot./min. Tento sofistikovaný motor využíva kombináciu Ottovho a Atkinsonovho spaľovacieho cyklu v záujme maximálneho možného výkonu a účinnosti. V súlade s charakterom tohto vysokovýkonného sedanu je motor skombinovaný s mimoriadne pohotovou osemstupňovou automatickou prevodovkou s možnosťou manuálneho radenia.

 

Súčasťou dlhého zoznamu štandardných prvkov, vďaka ktorým sa model GS F môže pýšiť svojimi výnimočnými jazdnými vlastnosťami, bude aj inovatívny diferenciál so smerovaním krútiaceho momentu Lexus TVD (Torque Vectoring Differential), použitý aj v modeli RC F. Diferenciál TVD ponúka tri prevádzkové režimy:
• východiskový režim „Standard“ zaručuje rovnováhu medzi agilnosťou a stabilitou;
• režim „Slalom“ kladie dôraz na precíznosť odozvy na pohyby volantu a živosť;
• režim „Track“ zlepšuje stabilitu pri jazde na vysokorýchlostných okruhoch.

 

 

Supervýkonný sedan GS F má škrupinovú konštrukciu karosérie so špeciálne navrhnutými vystužujúcimi prvkami a systém zavesenia kolies, ktorý zaručuje optimálnu ovládateľnosť bez narušenia komfortu jazdy. Vodiči pri jazde v modeli GS F ocenia stabilitu a kultivovanosť na diaľnici a tiež schopnosť ľahko zdolávať zákruty, či už na horských serpentínach alebo na pretekárskej trati. Nový model GS F ponúkne vodičom vyvážený charakter sedanu s dvomi tvárami, ako športový automobil schopný dosahovať špičkové časy na súťažných okruhoch, aj ako pohodlné vozidlo na bežné cestovanie.

Vďaka hmotnosti len 1 830 kg bude nový model GS F najľahším vozidlom medzi konkurentmi.

 

Predbežné technické údaje*

 

Celková dĺžka

4 915 mm

Celková šírka

1 845 mm

Celková výška

1 440 mm

Rázvor kolies

2 850 mm

Rozchod (vpredu/vzadu)

1 555 mm/1 560 mm

Pohotovostná hmotnosť

1 830 kg

Disky kolies

19’’×9J (vpredu)

19’’×10J (vzadu)

Pneumatiky

255/35R19 (vpredu)

275/35R19 (vzadu)

 

*Všetky technické údaje platia pre USA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies