Lexus na medzinárodnom autosalóne v Moskve 2014

NETKY.SK • 25 August 2014, 07:44 • 2 min
Lexus na medzinárodnom autosalóne v Moskve 2014

BRATISLAVA - Na tohtoročnom autosalóne v Moskve (MIAS) sa uskutoční európska premiéra nového kompaktného crossoveru značky Lexus – modelu NX.

slovakia

left justify in out

Nový Lexus NX je prvým zástupcom uvedenej značky vo vysoko konkurenčnom segmente kompaktných SUV. Nový model pýšiaci sa pozoruhodným dizajnom a najmodernejšími palubnými technológiami sa predstavil tento rok 20. apríla vo svetovej premiére na autosalóne v Pekingu. 

 

V Rusku bude nový NX v ponuke s tromi typmi pohonu: ako NX 200 s atmosférickým zážihovým agregátom so zdvihovým objemom 2,0 litra a bezstupňovou prevodovkou (CVT), ďalej ako NX 200t s novovyvinutým preplňovaným 2,0-litrovým zážihovým motorom (prvýkrát vo vozidle značky Lexus) a novou šesťstupňovou automatickou prevodovkou, a nakoniec ako NX 300h s plne hybridným pohonom, ktorého súčasťou je 2,5-litrová zážihová jednotka. Lexus NX sa bude predávať vo verzii s pohonom prednej nápravy aj so systémom stáleho pohonu všetkých kolies. 

 

Automobilka Lexus ďalej pripravuje ruskú premiéru modelu RC, ktorý sa môže pochváliť emotívnym dynamickým zovňajškom, 3,5-litrovým zážihovým agregátom V6 a osemstupňovou automatickou prevodovkou. Návštevníci v Rusku takisto prvýkrát uvidia športové kupé RC F s najvýkonnejším vidlicovým osemvalcom značky Lexus. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies