Lewisovi Hamiltonovi sa nepáčia trofeje v F1

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 15:41 • 2 min
Lewisovi Hamiltonovi sa nepáčia trofeje v F1

LONDÝN - Elitný britský jazdec Lewis Hamilton rád vyhráva preteky majstrovstiev sveta formuly 1, ale nerád berie za to víťazné trofeje.

slovakia

left justify in out

Zdajú sa mu príliš jednoduché a nezodpovedajú vážnosti a najmä miliónovým obratom v tomto športe v očiach pretekárov aj fanúšikovskej verejnosti. Pred víkendovou Veľkou cenou Anglicka v Silverstone sa úradujúci majster sveta Hamilton pri pohľade na víťazný pohár verejne posťažoval aj šéfovi efjednotky Berniemu Ecclestonovi. Ten mal mať dokonca rozhovor medzi štyrmi očami s človekom zodpovedným za výrobu víťazných ocenení pre najlepších jazdcov efjednotky.

 

"Potrebujeme lepšie trofeje. Je šokujúce, aké sú nekvalitné. Tieto naše z F1 mi pripominajú tie z pretekov motokár. Zažil som už všeličo. Vo formule Renault to bolo fakt zlé - iba škatuľka s autíčkom uprostred. Vo formule 3 to bolo lepšie a aj vo formule 1 na začiatku mojej kariéry mali trofeje svoju váhu, ale teraz je to väčšinou brak z plastu,“ cituje otvorené slová Hamiltona server The Telegraph. 

 

Momentálnemu lídrovi seriálu MS F1 Hamiltonovi sa nepáčila víťazná trofej z Monte Carla, ale ani tá z nedávnej Veľkej ceny Rakúska v Spielbergu, kde skončil druhý za tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom. "Celá bola z dreva a základ bol tuším olovený. To malo byť asi pôvodne striebro,“ posťažoval sa 30-ročný Brit, ktorý je dvojnásobným majstrom sveta (2008, 2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona