Lewis zaradil spiatočku, do ringu ho nedostane ani 100 miliónov

NETKY.SK • 11 Október 2013, 11:43 • 2 min
Lewis zaradil spiatočku, do ringu ho nedostane ani 100 miliónov

LONDÝN - S návratom bývalého majstra sveta superťažkej hmotnostnej kategórie Lennoxa Lewisa do boxerského ringu to vôbec nie je také horúce, ako sa zdalo.

slovakia

left justify in out

Brit rozhodne nie je pripravený prerušiť pästiarsky dôchodok a postaviť sa proti niektorému z bratov Kličkovcov, ako to tvrdil denník Mail. Podľa neho by sa Lewis nechal prehovoriť za 100 miliónov amerických dolárov.

"Hypotetická odpoveď na hypotetickú otázku nie je to isté ako áno, vrátim sa. Nechystám sa späť do ringu, hľadám budúce talenty," uviedol na Twitteri rodák z West Hamu, ktorý v Soule 1988 získal zlatú olympijskú medailu pre Kanadu. 

Je to už desať rokov, čo Lewis kraľoval medzi povrazmi. V júni 2003 v Los Angeles technickým knokautom zdolal v súboji o šampióna organizácie WBC Vitalija Klička, ktorý odvtedy márne volá po odvete. Štyridsaťosemročný Lewis si bol minulý víkend v Moskve pozrieť zápas Vladimira Klička, ktorý úspešne obhájil svoje tituly šampióna IBF a IBO, superšampióna WBO a WBA proti Rusovi Alexandrovi Povetkinovi. Po ňom vyhlásil, že sa už tiež nemôže pozerať na súčasný stav kráľovskej boxerskej triedy. "Ten zápas iba potvrdil moje sklamanie zo situácie superťažkého boxu. Videl som, ako proti Vladimirovi stojí dieťa, ktoré fyzicky ani mentálne nedozrelo na najdôležitejší súboj vo svojej kariére," povedal. 

V Moskve vraj dostal od promotérov ponuku na 50 miliónov dolárov, aby sa vrátil a ukončil éru Kličkovcov. Pravdepodobne nie celkom vážne odvetil, že je ochotný spraviť to za dvojnásobok. "To je moja cena, nebudem o tom vyjednávať. Povedal som im, že do pol roka môžem byť pripravený. Už teraz sa udržiavam v kondícii. Svojho času som vyhlásil, že zhodím župan za 50 miliónov. Treba však brať do úvahy, že som končil ako majster sveta. To ich bude stáť 100 miliónov," citoval Lewisa denník Mail. 

Agenta ukrajinských bratov Bernda Bönteho jeho slová nezaskočili. "Nie je to prvý raz, čo mu ponúkli toľko peňazí. Vždy povie niečo podobné. Videl som ho v Moskve. Rozhodne nie je vo forme, narástol mu pupok a už nie je najmladší," reagoval Bönte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies