Lewis povedie reprezentáciu Bieloruska až do roku 2018

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 17:33 • 2 min
Lewis povedie reprezentáciu Bieloruska až do roku 2018

MINSK - Tréner Dave Lewis by mal podpísať s vedením Bieloruskej hokejovej federácie už čoskoro nový kontrakt a mal by viesť reprezentáciu tejto krajiny až do konca olympijskej sezóny 2017/2018.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti obe strany dolaďujú podmienky zmluvy. Lewis pôvodne podpísal s Bielorusmi kontrakt do konca majstrovstiev sveta 2015 s tým, že v prípade obojstrannej spokojnosti by sa dohodol na jeho pokračovaní. Bielorusi obsadili pod jeho vedením na svetovom šampionáte v Prahe a Ostrave 7. miesto a prezentovali sa kvalitnými výkonmi. "Dohodli sme sa na ďalšej spolupráci, dolaďujeme detaily dohody. V plánoch je kontrakt na tri roky," povedal podľa tlačovej služby bieloruskej federácie jej prezident Igor Račkovskij.


Šesťdesiatjedenročný Kanaďan Lewis bol dlhé roky asistentom Scottyho Bowmana v Detroite, trikrát v tejto pozícii získal Stanleyho pohár. Neskôr Red Wings viedol aj z pozície hlavného kouča, neskôr bol na rovnakej pozícii aj v Bostone. Ako asistent pomáhal v Los Angeles i Caroline, neskôr prevzal reprezentáciu Ukrajiny a na bieloruskej lavičke je od 15. decembra 2014.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona