Lewandowski skritizoval transferovú politiku a ázijskú prípravu Bayernu

NETKY.SK • 9 September 2017, 12:40 • 2 min
Lewandowski skritizoval transferovú politiku a ázijskú prípravu Bayernu

MNÍCHOV - Poľský futbalový reprezentant Robert Lewandowski sa kriticky vyjadril smerom k transferovej politike svojho zamestnávateľa Bayernu Mníchov. Úradujúci nemecký majster podľa neho vynaložil v letnom prestupovom období príliš málo peňazí na posily.

slovakia

left justify in out

"Bayern musí byť kreatívnejší, ak chce prilákať do svojho kádra hráčov svetovej extratriedy," uviedol Lewandowski v rozhovore pre magazín Der Spiegel. "Ak chceme hrať prvé husle, musíme mať potrebnú hráčsku kvalitu. Aj preto, že takéto posily spravia svojich spoluhráčov lepšími."

 

Lewandowski prišiel do Bayernu v roku 2014 z konkurenčnej Borussie Dortmund. Počas trojročného pôsobenia v bavorskej metropole získal s klubom v každej sezóne bundesligový titul, v Lige majstrov však bolo jeho stropom semifinále. "Na medzinárodnej scéne môžu byť bundesligové kluby konkurencieschopné, iba ak nakúpia špičkových hráčov," zdôraznil 29-ročný útočník.

 

Zatiaľ čo kluby ako Paríž St. Germain či Manchester City počas letného prestupového obdobie investovali do hráčskych posíl deväťmiestne sumy, Bayern sa správal na hráčskom trhu skôr zdržanlivo. "Do dnešného dňa Bayern zaplatil za jedného futbalistu maximálne odstupné 40 miliónov eur. V medzinárodnom futbale je to už dlhší čas suma, ktorá je skôr priemerná než špičková. Ak chcete kúpiť hráča svetovej triedy, musíte investovať viac," nechal sa počuť poľský kanonier. Ten podrobil kritike aj uplynulé ázijské turné Bayernu. "Som skeptický voči príprave v zahraničí. Nielen kvôli enormnému zaťaženiu v tomto dôležitom tréningovom období, ale aj pre to, že nie som presvedčený, či majú takéto cesty taký marketingový význam, aký sa im zvykne prisudzovať," vyhlásil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies