Lewandowski priblížil Bayern k titulu

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 11:43 • 2 min
Lewandowski priblížil Bayern k titulu

MNÍCHOV - Poliak Robert Lewandowski priblížil dvoma gólmi v sobotňajšom ligovom zápase proti Eintrachtu Frankfurt futbalistov Bayernu Mníchov k tretiemu majstrovskému titulu v rade. Bavori v sobotu vyhrali 3:0, tretí gól pridal Thomas Müller.

slovakia

left justify in out

Do konca bundesligy zostáva šesť kôl, Bayern má pred druhým Wolfsburgom desaťbodový náskok. Lewandowski dal v tejto sezóne už šestnásť gólov a o tri presné zásahy zaostáva za Alexandrom Meierom z Eintrachtu v boji o najlepšieho ligového strelca.


Lewandowski dosiahol v sobotu jeden z najkrajších gólov svojej kariéry, keď prekonal volejom brankára Kevina Trappa. "Nebol to jednoduchý zápas. V stredu sme hrali 120 minút v Nemeckom pohári a po pár dňoch sme nastúpili na ďalší náročný duel. Možno na začiatku druhého polčasu sme nemali hru úplne pod kontrolou, ale druhý gól dorazil súpera. Potom sme už hrali pokojnejšie," uviedol na webe bundesligy Lewandowski.


Tréner Bayernu Pep Guardiola mal pred zápasom problémy so zostavou. S výnimkou prvého brankára Manuela Neuera, ktorý v Allianz Arene prenechal miesto na jeden duel Pepemu Reinovi, dostali šancu všetci hráči nominovaní na zápas. Guardiola mal pred duelom k dispozícii len pätnásť futbalistov, zranenia a zdravotné problémy postihli aj opory Bastiana Schweinsteigera, Arjena Robbena, Francka Ribéryho, Davida Alabu či Medhiho Benatiu. "Som veľmi hrdý na mužstvo. Napriek problémom sme kontrolovali zápas a dominovali v ňom. A to sme hrali proti tretej najlepšej ofenzíve súťaže," hodnotil súboj Pep Guardiola, na ktorého tím čaká už v stredu prvé štvrťfinále Ligy majstrov v Porte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies