Lewandowski prebral štyri certifikáty Guinessovej knihy rekordov

NETKY.SK • 30 November 2015, 16:05 • 2 min
Lewandowski prebral štyri certifikáty Guinessovej knihy rekordov

MNÍCHOV - Poľský futbalový kanonier Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov je už oficiálne v Guinnessovej knihe rekordov.

slovakia

left justify in out

V pondelok si prebral štyri certifikáty za jeho výnimočný kúsok z 22. septembra tohto roka, keď do siete VfL Wolfsburg strelil za necelých 9 minút päť gólov. 

 

Lewandowski nastúpil na druhý polčas bundesligového duelu a zariadil výhru Bavorov 5:1, keď po polčase domáci prehrávali 0:1. Poľský reprezentant tak dostal prestížne osvedčenie za 4 rekordy Bundesligy - najrýchlejšie strelený hetrik v čase 3:22 min., najrýchlejšie štyri góly (5:21 min.), najrýchlejších 5 gólov (8:59 min.) a najviac strelených gólov z pozície náhradníka.

 

"Tento historický deň si budem pamätať do konca života. Naozaj neviem, či sa ešte nejakému hráčovi podarí toto dosiahnuť. Všetko vtedy zapadlo do seba - šťastie, špičková forma aj výborný zápas. Niekto tam hore chcel, aby som strelil 5 gólov. Rekord ale patrí celému mužstvu, pretože som proti Wolfsburgu nebol na ihrisku len ja sám," povedal Lewandowski po prebratí certifikátov od posudzovateľa Guinessových svetových rekordov Seyda Subasiho Gemiciho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies