Lewandowski katapultoval Bayern do osemfinále, ďalej aj Atletico

NETKY.SK • 2 November 2016, 09:00 • 2 min
Lewandowski katapultoval Bayern do osemfinále, ďalej aj Atletico

EINDHOVEN - V D-skupine futbalovej Ligy majstrov sa do bodky naplnili papierové predpoklady. Už po 4. kole je jasné, že osemfinále si zahrajú Bayern Mníchov a Atletico Madrid. Bavori si zabezpečili miestenku do vyraďovačky vďaka triumfu 2:1 na pôde PSV Eindhoven, ktorý zariadil poľský útočník Robert Lewandowski. Pri rovnakej výhre Atletica nad Rostovom úradoval dvojgólový Francúz Antoine Griezmann.

slovakia

left justify in out

Lewandowski pár dni pred predĺžením kontraktu s Bayernom do roku 2021 opäť potvrdil povesť kanoniera. "Na ihrisku som sa od začiatku zápasu cítil super. Teší ma, že sme už istí osemfinalisti, stále však je o čo hrať. Máme teraz pred sebou jasný cieľ uspieť v dueloch s Rostovom i Atleticom a vyhrať skupinu, aby sme si zabezpečili lepšiu pozíciu pred osemfinálovým žrebom," povedal v rozhovore pre agentúru dpa "Lewa", ktorý okrem dvoch gólov trikrát trafil bránkovú konštrukciu.

 

Tréner Bayernu Carlo Ancelotti sa rozhodol zmeniť systém a hrať s dvomi krídelníkmi, čo prinieslo svoje ovocie. "Pre Lewadowského sa otvoril väčší priestor a Robert to využil. Začiatok zápasu nám nevyšiel podľa predstáv, boli sme pomalí. V druhom polčase sme zrýchlili hru a začali si vytvárať viac šancí. Dôležité bolo, že sme po inkasovanom góle nestratili pôdu pod nohami," zdôraznil taliansky kouč pre uefa.com.

 

Griezmann proti Rostovu ukončil gólové suchoty a postaral sa o to, že "Rojiblancos" sú v skupinovej fáze tohtosezónnej edície LM naďalej stopercentní. "Bol to náročný zápas, Rostov hrá totiž podobným štýlom ako my. Dobre bráni a nedovolí súperovi vypracovať si veľa šancí. Som rád, že mi to tam konečne padlo a že sme získali dôležité tri body. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali skupinu, rozhodne sa zrejme až v poslednom zápase v Mníchove."

 

Griezmann za predvedený výkon zožal pochvalu aj od trénera Diega Simeoneho. "Antoine opäť potvrdil, aký je nebezpečný hráč, dokáže vždy urobiť tie správne rozhodnutia. Dnes sme potrebovali jeho góly ako soľ a tie prišli. Rozhodcovia to mali v závere nadstaveného času ťažké. Správne však posúdili, že lopta sa dostala ku Griezmannovi od obrancu Rostova a nemohlo ísť o ofsajd. Mať postup do osemfinále vo vrecku v najkratšom možnom čase je brilantné."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona