"LEVY" OKLAMČÁK, prof. FISCHER, GOLONKA a prof. TRAUBNER s exprezidentom RUDOLFOM SCHUSTEROM

NETKY.SK • 11 November 2016, 12:07 • 2 min
"LEVY" OKLAMČÁK, prof. FISCHER, GOLONKA a prof. TRAUBNER s exprezidentom RUDOLFOM SCHUSTEROM

BRATISLAVA - Na Bratislavskom hrade otvorili výstavu fotografií Rudolfa Schustera s názvom "Štyri generácie Schusterovcov cez vnútrozemie Brazílie". Keď sa koná niečo významné v kultúrno - spoločenskej alebo v športovej oblasti, nechýbajú tam členovia ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA - Oklamčák show sport temau.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rovnako to bolo aj na tomto podujatí, kde okrem predsedu parlamentu Andreja Danka, podpredsedu Bélu Bugára a bývalého predsedu vlády Petra Colotku a ďalších osobností prijali pozvanie exprezidenta Rudolfa Schustera aj členovia ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA,  Prof. Viliam Fischer, Jozef Golonka, prof. Pavel Traubner a Jozef Oklamčák.

Rudolf Schuster je známy svojou cestovateľskou a fotografickou vášňou. Počas svojej aktívnej kariéry precestoval takmer celý svet. Navštívil miesta, kam sa dostalo len málo turistov. Brazília je však prezidentovi veľmi blízka.  Od konca 20. rokov minulého storočia sa medzi brazílskych Indiánov dostali štyri generácie Schusterovcov. 

Po prvej expedícii, počas ktorej traja Medzevčania strávili v džungli z pôvodne plánovaných troch až osem mesiacov, sa k parecízskym Indiánom vrátil Rudolf Schuster v roku 1991, keď bol veľvyslancom ČSFR v Kanade. V 2001, len rok po ťažkej chorobe, išiel do vnútrozemia Brazílie s treťou generáciou, so synom,  s dcérou a so svojou manželkou. Štvrtú návštevu v roku 2014 iniciovala vnučka, ktorá si cestu do Brazílie po stopách predkov vybrala namiesto darčeka k 21. narodeninám.

Výstava rozdelená do štyroch častí mapujúcich cesty štyroch generácií Schusterovcov do Brazílie, zachytáva pomocou filmovej kamery a fotoaparátu obraz brazílskej džungle, flóry a fauny, život zlatokopov, hľadačov diamantov a najmä kmeňa parecízskych Indiánov. 

 

Pozrite si video TV MARKÍZA z relácie SMOTÁNKA a zažite atmosféru počas otvorenia výstavy fotografií prezidenta RUDOLFA SCHUSTERA

 

 

Ako nám povedal medzinárodne uznávaný odborník na ženskú krásu a prezident ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA Jozef Oklamčák: "Každé stretnutie s Rudolfom Schusterom je pre mňa zážitkom a ziskávaním nových vedomostí. Nikdy nezabudnem na roky 1995 a 1996, keď bol garantom a predsedom poroty suťaže krásy MISS SLOVENSKEJ REPUBLIKY, ktorá sa konala v tomto období v Košiciach. Pretože okrem jeho dvoch vášní, cestovateľskej a fotografickej, máme aj jednú spoločnú a tou je pozitívny vzťah k ženám a k ženskej kráse"




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies