Levickí kriminalisti objasnili sériu lúpeží

NETKY.SK • 21 September 2015, 13:33 • 2 min
Levickí kriminalisti objasnili sériu lúpeží

NITRA - Levickí kriminalisti objasnili sériu lúpeží z augusta a septembra tohto roka.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Leviciach obvinil 32-ročného Martina z Levíc v troch prípadoch zo zločinu lúpeže a v jednom prípade aj z prečinu porušovania domovej slobody. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Nitre Božena Bruchterová.

 

Prvá lúpež sa podľa nej stala 9. augusta v Leviciach na Šoltésovej ulici. "Muž vošiel do herne, namieril zbraň na zamestnankyňu a pýtal peniaze z trezoru. Žena otvorila trezor a podala mu zásuvku s hotovosťou 4000 eur. Následne jej lupič prikázal, aby si ľahla na zem a počítala do päťdesiat. O dvadsať dní neskôr vošiel do kuchyne rodinného domu na Ulici F. Hečku. Na prekvapenú 74-ročnú dôchodkyňu namieril zbraň a pod hrozbou zastrelenia žiadal peniaze. Žene ukradol peňaženku s finančnou hotovosťou 160 eur, zamkol ju v dome a z miesta ušiel. Začiatkom septembra vošiel muž do herne na Mlynskej ulici. Prišiel k barovému pultu, na obsluhu namieril zbraň a pýtal peniaze. Zamestnankyni prikázal ísť do skladu a počítať do päťdesiat. Z herne odcudzil takmer 500 eur," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

 

V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, trest odňatia slobody sedem až 12 rokov, dodala Bruchterová s tým, že kriminalisti v súčasnosti pracujú aj na objasňovaní ďalších lúpeží, z ktorých je 32-ročný Martin podozrivý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies