Levica porodila naraz rekordných osem mláďat

NETKY.SK • 12 December 2012, 08:20 • 2 min
Levica porodila naraz rekordných osem mláďat

Levica porodila naraz rekordných osem mláďat - Zaujímavosti Levica z národného parku v Zimbabwe priviedla na svet naraz rekordných osem mláďat, a to napriek tomu, že jej v čase oplodnenia dávali antikoncepciu. Oznámili to dnes zimbabwianske štátne noviny

slovakia

left justify in out

imgLevica z národného parku v Zimbabwe priviedla na svet naraz rekordných osem mláďat, a to napriek tomu, že jej v čase oplodnenia dávali antikoncepciu. Oznámili to dnes zimbabwianske štátne noviny The Herald. 

"Toto sa nestalo nikdy v histórii levov nikde na svete. Je to skutočne svetový rekord," konštatovala Hillary Madzikandová, šéfka vedeckého oddelenia správy národných parkov Zimbabwe. 

Zdôraznila pritom, že samice levov naraz vrhnú zvyčajne len dve mláďatá, zatiaľ čo štyri už možno považovať za mimoriadnu udalosť. 

Levica Pasha z turistami vyhľadávaného parku Lion and Cheetah neďaleko zimbabwianskej metropoly Harare porodila už 4. novembra. Predstavitelia parku však o tom informovali až tento týždeň. 

Už začiatkom tohto roku Pasha vrhla dve mladé a chovatelia jej okamžite po pôrode nasadili antikoncepciu, ktorá však zjavne nezabránila ďalšiemu oplodneniu. 

Levica je po pôrode "osmorčiat" oslabená a zamestnanci parku kŕmia mláďatá mliekom z fľaše, aby ju odbremenili od materských povinností.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies