Leverkusen zaskočil finalistu, Atletico inkasovalo po 511 minútach

NETKY.SK • 26 Február 2015, 08:20 • 2 min
Leverkusen zaskočil finalistu, Atletico inkasovalo po 511 minútach

LEVERKUSEN - V bundeslige sa trápia, proti vlaňajšiemu finalistovi Ligy majstrov však slávili prvý osemfinálový triumf v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. Futbalisti Bayeru Leverkusen zaskočili Atletico Madrid, ktoré inkasovalo gól v LM po 511 minútach. Hrdinom zápasu sa stal turecký stredopoliar Hakan Calhanoglu.

slovakia

left justify in out

"Proti silnému Atleticu sme odohrali veľmi, veľmi dobrý zápas. V uplynulých týždňoch sme sa ocitli pod paľbou kritiky, no našim výkonom sme dali na ňu tú najlepšiu odpoveď. Dokázali sme sa otriasť a proti úradujúcemu španielskemu majstrovi sme predviedli pôsobivé predstavenie," citovala agentúra Reuters slová brankára "farmaceutov" Bernda Lena, ktorý v závere prvého polčasu domácich podržal po nebezpečnej akcii Maria Mandžukiča s Antoinom Griezmannom.

 

Calhanogluov výkon na tribúne pozorne sledoval aj tréner tureckej reprezentácie Fatih Terim, ktorý ho chce presvedčiť, aby sa vrátil do národného tímu krajiny polmesiaca. "Po zápase sme spolu debatovali a vyjadril nádej, že sa vrátim do reprezentácie. Nevylučujem to, v najbližších týždňoch sa však naplno sústredím na pôsobenie v Leverkusene. Z gólu mám veľkú radosť, skvelú robotu odviedol Bellarabi."

 

Atletico, ktoré dohrávalo bez vylúčeného Tiaga, utrpelo iba druhú prehru v LM na ihriskách súperov od septembra 2013. V odvete sa tréner Diego Simeone musí zaobísť aj bez stopéra Diega Godina, uruguajský reprezentant bude absentovať pre kartový trest. "Bayer predviedol svoju typickú hru a tá mu priniesla úspech. V prvom polčase si oba tímy vypracovali čisté šance. Zatiaľ čo domáci svoju premenili, my sme v koncovke zlyhali. Po vylúčení Tiaga to mohlo pre nás dopadnúť aj horšie. Pred odvetou som optimistom," zdôraznil argentínsky kouč.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona