Leverkusen prepustil kouča Hyypiäho

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 13:11 • 2 min
Leverkusen prepustil kouča Hyypiäho

LEVERKUSEN - Fín doplatil na neúspešné výsledky v jarnej časti sezóny.

slovakia

left justify in out

Vedenie nemeckého futbalového klubu Bayer Leverkusen prepustilo zo svojich služieb hlavného trénera A-mužstva Samiho Hyypiäho. Fínovi sa stala osudnou piatková ligová prehra na ihrisku zostupom ohrozeného Hamburgu (1:2). Severana nahradí vo funkcii do konca tejto sezóny kouč mládežníckeho tímu Leverkusenu Sascha Lewandowski. "Farmaceuti" sú v tabuľke I. bundesligy na štvrtom mieste znamenajúcom účasť v predkole Ligy majstrov 2014/2015, ale na chrbát im dýchajú Wolfsburg i Mönchengladbach. Obaja konkurenti majú zápas k dobru a v prípade úspechu sa dostanú pred Leverkusen.

 

"To rozhodnutie bolo nesmierne náročné, pretože Sami odviedol v klube brilantnú prácu za ostatné dva roky," vyhlásil športový riaditeľ Bayeru Rudi Völler. 

 

Leverkusen bol po jesennej časti najvyššej nemeckej súťaže na druhej pozícii, z dvanástich jarných stretnutí však vyhral len tri a zosúva sa nižšie v poradí. Neuspel ani v Lige majstrov a národnom pohári, keď ho vyradili Paríž Saint-Germain, resp. 1. FC Kaiserslautern. "V prvej polovici ročníka dosiahol s tímom veci, v ktoré sme ani nedúfali. Za to mu patrí nesmierna vďaka. O to väčší je náš smútok z výsledkov v jarnej časti. Dramatické udalosti ostatných týždňov nás prinútili ukončiť spoluprácu. Chceme ešte zachrániť túto sezónu," dodal bývalý nemecký reprezentant Völler. 

 

Spolu so Samim Hyypiäom sa z pozície porúčal aj jeho asistent Jan-Moritz Lichte. Podľa špecializovaného portálu kicker.de by mohli od budúceho ročníka viesť Leverkusen bývalý kormidelník Werderu Brémy Thomas Schaaf, Markus Weinzierl momentálne v službách Augsburgu, lodivod Eintrachtu Frankfurt Armin Veh či Jos Luhukay trénujúci Herthu Berlín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies