Level násilia v štýle hry GTA: Členovia mexického drogového gangu zostrelili policajný vrtuľník

NETKY.SK • 7 September 2016, 09:09 • 2 min
Level násilia v štýle hry GTA: Členovia mexického drogového gangu zostrelili policajný vrtuľník

MEXICO CITY - Predpokladaní členovia drogového kartelu zostrelili v utorok na západe Mexika policajný vrtuľník. O život prišiel pilot a traja policajti, zatiaľ čo ďalší vyviazol so zraneniami, oznámila dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Útočníci spustili paľbu na helikoptéru počas policajnej operácie v ťažko prístupnej oblasti neďaleko mesta Apatzingán v štáte Michoacán. Jej cieľom bolo zadržanie vodcov miestnych zločineckých gangov.

 

O zostrelení vrtuľníka informoval guvernér štátu Michoacán Silvano Aureoles. Neskôr však svoje vyjadrenie zmiernil a zdôraznil, že príčiny pádu helikoptéry objasní až ďalšie vyšetrovanie, uviedla rozhlasová stanica Deutsche Welle.

 

Michoacán je jedným z hlavných centier mexických drogových kartelov, kde opakovane dochádza k tvrdým bojom medzi zločincami a príslušníkmi bezpečnostných síl.

 

K podobnému incidentu došlo v Mexiku aj vlani, keď členovia drogového kartelu v štáte Jalisco zostrelili za pomoci raketometu armádny vrtuľník, pričom zahynuli šiesti vojaci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies