Lety ČSA do Edinburghu končia, netradičná linka cez Poľsko nevyšla

NETKY.SK • 7 Február 2016, 15:06 • 2 min
Lety ČSA do Edinburghu končia, netradičná linka cez Poľsko nevyšla

PRAHA - České aerolínie (ČSA) prišli v minulom roku s ambicióznym plánom otvorenia niekoľkých desiatok nových liniek, letový poriadok ale postupne redne.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ poslednou obeťou je spojenie medzi Českom, Poľskom a Škótskom. Informoval o tom server iDNES.cz.

 

Nové spojenie začala firma ponúkať minulý rok v júli. Teraz ho definitívne ruší kvôli tomu, že linka nezarábala. Išlo o netradičný let: cestujúci z Prahy museli najskôr letieť do poľského mesta Lodž a potom ďalej do Edinburghu. Odtiaľ sa lietadlo ešte vydalo na otočku do východopoľského Rešova a späť.

 

Už na začiatku roka firma prerušila prevádzku linky, prerušenie sa ale zmenilo na úplné zrušenie. "Hlavným dôvodom bol pretrvávajúci slabý dopyt po prepravena uvedených spojoch, napriek nízkym cenám leteniek," vysvetlil hovorca firmy Dan Šabík.

 

ČSA mali v minulom roku s poľským trhom veľké plány, nakoniec ale zotrvajú len pri jedinej linke medzi Prahou a Varšavou. Spoločnosť už skôr oznámila koniec letov do poľského Radomu, linka skončí do niekoľkých týždňov. Plánované spojenie do Poznane a Gdanska dopravca zrušil ešte predtým, než stihol predávať letenky.

 

ČSA si na svoju expanziu vybrali náročný trh: v Poľsku je veľký podiel nízkonákladových dopravcov a ceny sú veľmi nízke. Linka do Edinburghu tak bola z Poľska využívaná prakticky výhradne Poliakmi pracujúcimi v Škótsku.

 

Časté zmeny v letovom poriadku sú síce pochopiteľné, na druhej strane ale nevzbudzujú príliš veľkú dôveru zákazníkov: tí musia najmä pri letoch na dovolenku riešiť napríklad ubytovanie vopred a potom musia hľadať iné, často drahšie letenky. Už minulý rok spoločnosť zrušila viaceré linky pár týždňov po oznámení, napríklad do Osla či Atén.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona