Letušky Air France dostali možnosť odmietnuť prácu na trase do Iránu

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 21:19 • 2 min
Letušky Air France dostali možnosť odmietnuť prácu na trase do Iránu

PARÍŽ - Letecká spoločnosť Air France dnes rozhodla, že umožní letuškám odmietnuť prácu na novej trase týchto aerolínií do Iránu, na ktorej musia nosiť pokrývku hlavy. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vedenie francúzskych národných aerolínií sa stretlo s odbormi, ktoré boli znepokojené správami, že členkám letových posádok hrozia disciplinárne tresty, ak odmietnu pracovať na spomínanej trase.

 

Air France zavedie do praxe výnimku, takže zamestnanci, ktorí nechcú pracovať na trase Paríž-Teherán, budú pridelení na iné lety s inými destináciami, pričom im nebudú hroziť žiadne tresty. Lety na trase Paríž-Teherán chce tento dopravca zabezpečovať trikrát týždenne, a to od 17. apríla.

 

Vedenie Air France zaslalo letuškám interný obežník s upozornením, že počas prestávky v Teheráne budú musieť mať zahalené vlasy a namiesto šiat s dĺžkou po kolená budú musieť mať oblečené sako s dlhými rukávmi a nohavice. Je to v súlade so zákonom, ktorý v Iráne platí od revolúcie v roku 1979.

 

Aerolínie obnovia letecké spojenie s Teheránom po osemročnej prestávke, ktorú spôsobili sankcie uvalené medzinárodným spoločenstvom na Irán kvôli jeho kontroverznému jadrovému programu. Vlani v júli sa podarilo dospieť k historickej kompromisnej dohode, ktorá Iránu výmenou za utlmenie jeho jadrového programu zaručuje zrušenie západných sankcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies