LeToya Luckett a Lady Gaga si zahrajú v snímke o Dionne Warwick

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 14:13 • 2 min
LeToya Luckett a Lady Gaga si zahrajú v snímke o Dionne Warwick

BRATISLAVA - Speváčky a herečky LeToya Luckett a Lady Gaga si zahrajú v pripravovanej životopisnej snímke o Dionne Warwick. Kým 35-ročná bývalá členka dievčenskej skupiny Destiny’s Child stvárni americkú hudobnú legendu, 30-ročnú Lady Gaga diváci a diváčky uvidia ako anglickú speváčku Cillu Black. Na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes o tom informovala samotná 75-ročná Warwick. Snímka ponesie názov Dionne.

slovakia

left justify in out

Obsadenie filmu doplní Olympia Dukakis, ktorá stvárni Marlene Dietrich. Nemecká herečka bola mentorkou Warwick na začiatku jej kariéry. V úlohe speváčkinho otca Mansel Warwick sa objaví Danny Glover.

 

Ako tiež prezradila Warwick, novinku by mohol režírovať Mario Van Peebles, s ktorým v súčasnosti rokujú. Scenár napísal Randall Jahnson podľa speváčkinej autobiografie My Life as I See It. Snímka priblíži začiatky jej kariéry a bude sa venovať aj rivalite s Black, ktorú Warwick obvinila z plagiátorstva. Ako tiež informovala, Luckett prispeje na soundtrack filmu prespievaním niekoľkých jej skladieb. Film má okrem toho ponúknuť aj ďalšie prekvapenia. Nakrúcanie by sa malo začať ešte tento rok.


Dionne Warwick je na scéne už viac ako 50 rokov. Tri skladby v jej podaní - Alfie, Don't Make Me Over a Walk On By - sú v Sieni slávy Grammy. Medzi jej ďalšie známe hity patria piesne ako Do You Know The Way To San Jose?, That's What Friends Are For, I Just Don't Know What To Do With Myself, I Say A Little Prayer alebo Then Came You (feat. The Spinners). Mnohé z nich pre ňu napísala skladateľská dvojica Burt Bacharach a Hal David. Warwick mala v rebríčku Billboard Hot 100 v rokoch 1962 až 1998 až 56 skladieb, čo je druhý najvyšší počet spomedzi všetkých speváčok. Viac hitov má na konte len Aretha Franklin. Warwick je sesternicou zosnulej Whitney Houston.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona