Leto v plnom prúde: V Tatrách snežilo

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 09:56 • 2 min
Leto v plnom prúde: V Tatrách snežilo

BRATISLAVA - Vo Vysokých Tatrách, konkrétne na Lomnickom štíte, aj v lete snežilo. V nedeľu tam Slovenský hydrometeorologický ústav nameral dva centimetre nového snehu. Podľa SHMÚ je to v júli zaujímavé, ale nič nezvyčajné.

slovakia

left justify in out

"Pri malej rozlohe Slovenska, ale jeho veľkej vertikálnej členitosti a vpáde chladného vzduchu od severozápadu do našej oblasti môžu v nadmorskej výške okolo 2 500 metrov v júli vypadávať pri teplote okolo nula stupňov snehové vločky, ktoré môžu vytvoriť prechodne aj snehovú pokrývku," vysvetľuje SHMÚ na svojej webstránke. V nížinách pritom máme letné hodnoty maximálnej dennej teploty.

Aj dnes sa táto situácia s veľkou pravdepodobnosťou zopakuje, čo bude znamenať, že na končiaroch Vysokých Tatier bude opäť snežiť a prechodne sa vytvorí niekoľkocentimetrová snehová pokrývka. Keďže v ďalších dňoch meteorológovia očakávajú postupné oteplenie, sneh sa roztopí a teplota vzduchu napríklad na Lomnickom štíte bude v strede týždňa v rozpätí od päť do deväť stupňov. V najteplejších oblastiach Slovenska očakávajú najvyššiu teplotu okolo 30 stupňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies